Historie  

En praktfull sveitservilla reises

I 1881 oppførte Anders Abrahamsen Thorød Trudvang som en nydelig trebygning i sveitserstil. Han døpte huset Trudvang - Guden Tors bolig. Allerede i 1885 får Anders Thorød slag og dør. Frem til 1911 bor hans kone, Karoline Augusta og deres 3 barn i huset. I 1911 dør også Karoline Augusta og i 1914 bestemmer de gjenværende søstrene seg for å selge.

Konsul og skipsreder Ole Johansen overtar Trudvang

Den 14. oktober 1914 overtar Ole Johansen Trudvang for 30 000 kroner. Den første tiden blir Trudvang pusset til en staselig villa. Ekteparet flytter inn sammen med deres 4 barn. Den 11. januar 1916 blir familien rammet av en stor tragedie. Trudvang brenner ned til grunnen under en juletrefest. Johansens 8 år gamle datter Sigrid omkommer i brannen sammen med 4 år gamle Aagot. I 1917 blir Trudvang reist på nytt, denne gang i mur: En stor herskaps-bolig i jugendstil. I 1928 selges Trudvang til Larvik Sanitetsforening for 65 000 kroner.

Trudvang barnehjem

Larvik sanitetsforening ville nå gjøre Trudvang om til hjem for tuberkulose-truede barn. Barna kom fra hele fylket og var ikke nødvendigvis syke. I mange tilfeller var det feilernæring, dårlige boforhold og fattigdom som gjorde barna til en ekstra utsatt gruppe. Driften startet på nyåret 1930 og i årene som fulgte ble Trudvang drevet ved hjelp av gaver og legater.

Hjem for nervøse barn

I 1946 blir det åpnet hjem for nervøse barn på Trudvang. Hjemmet skulle ta imot barn som var miljøskadde og vanskelige, og var det eneste hjemmet  av sitt slag i Norge. Både gutter og jenter i alderen 3 til 7 år ble behandlet på Trudvang, og de kom fra alle deler av landet. Det viste seg imidlertid at hjemmet ble vanskelig å drive. Avstanden mellom hovedkontoret i Oslo og Larvik ble for stor og i 1947 ble hjemmet nedlagt.

Trudvang - Rekonvalesenthjem for kvinner

I 1947 åpnet Aker Sanitetsforening rekonvalesenthjem for voksne kvinner på Trudvang. Det var hovedsakelig to grupper pasienter:Den ene gruppen var de som kom rett fra sykehus og den andre gruppen besto av utslitte husmødre som trengte nye krefter slik at de med ny glød igjen kunne ta fatt på hverdagens utfordringer. Vinteren 1949 ble driften overtatt av Larvik Sanitetsforening. Hjemmet var en stor suksess og allerede fra første dag var det fult belegg.

Trudvang barnehjem

Hotelldrift

Siden 1982 har Trudvang blitt drevet som hotell med tilhørende selskapslokaler. Dagens eier, Terje Eggen kjøpte Trudvang i 1997 og har gjort en rekke utbedringer. I 2002 bygget han en etasje på den ene fløyen slik at bygningen fikk 15 nye hotellrom. I tillegg ble det bygget 7 små utleie leiligheter i første etasje. Hele veien har man satset på å beholde den gamle herregårds- stilen. Den er denne som gir huset særpreg og sjarm.